Sommaren 2009

VI SER FRAM EMOT VÅR SEMESTER NU!
VI BÖRJAR MED "LILLSEMESTERN". EN TUR SÖDERUT I VÅRT VACKRA LAND FÖR ATT HÄLSA PÅ SLÄKT, VÄNNER OCH BESÖKA NYHEM!
I JULI BLIR DET "STORSEMESTERN". DÅ STÄLLER VI KOSAN NORRUTT MOT NORGE, NORDKAP OCH ÅKER GENOM FINLAND HEM. VI NUTER AV ALLT, BESÖKER VÄNNER OCH GAMLA KÄNDA BOPLATSER OCH SIST MEN INTE MINST, ÄR VI BJUDNA PÅ BRÖLLOP I ÖVIK !


fredag 17 juli 2009

DET ÄR RESAN SOM ÄR MÅLET!?!

Eller en del i målet kanske man kan säga!?! Vi har träffat många olika människor som resar på olika sätt och under olika lång tidsperiod och med olika färdsätt. Det finns ingen som frågar efter den andres yrke eller hemförhållanden, ingen lyfter på ögonbrynen för vår långa resa som vi planerar. Ingen frågar hur man kan tänka sig var ute och kuska så länge. Enbart ett genuint intresse för resan i säg och hur vi planerar. Alla har liksom resandet gemensamt och vet hur vi tänker för de har samma tankar. Grannarna i natt kommer från Danmark och ska resa runt Europa i fem månader i en VW atlantic ( för er som vet vad det är) med två kanoter hängande på sidorna . Tyska paret var ute i tre månader denna gång, de hade träffat ett japanskt par som rest sen 2005. En kille från Schweiz reser i en safariutrustad landrover och han har bland annat varit i Indien. För att inte glömma vår cyklist som cyklar för tredje året denna tur…
Vad är det då som gör detta livet så tilldragande?! Ja… en sak som jag tycker mig ha förstått att vi har gemensamt, är enkelheten i resandet, med så lite utrustning som möjligt och att själv kunna bestämma restider och vägar. Att diska i en balja på ett camping bord, värma vatten på gasolkök eller grilla utanför bilen med olika vyer, den ena bättre än den andra, varje dag… att träffa trevliga människor under resans gång och aldrig veta riktigt var nästa natt blir! Att dessutom kanske få nya vänner, byta adresser och veta att man kan hälsa på… Polen, Österrike… vi är en del i deras resa och dom en del i vår!!
Så visst är resan en del av målet!?!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar