Sommaren 2009

VI SER FRAM EMOT VÅR SEMESTER NU!
VI BÖRJAR MED "LILLSEMESTERN". EN TUR SÖDERUT I VÅRT VACKRA LAND FÖR ATT HÄLSA PÅ SLÄKT, VÄNNER OCH BESÖKA NYHEM!
I JULI BLIR DET "STORSEMESTERN". DÅ STÄLLER VI KOSAN NORRUTT MOT NORGE, NORDKAP OCH ÅKER GENOM FINLAND HEM. VI NUTER AV ALLT, BESÖKER VÄNNER OCH GAMLA KÄNDA BOPLATSER OCH SIST MEN INTE MINST, ÄR VI BJUDNA PÅ BRÖLLOP I ÖVIK !


onsdag 8 juli 2009

EN KALLEINGER PÅ MORGONEN OCH SEN MIDNATTSOLEN

Vi gör en ”Kalle-Inger” idag…. Börjar med en promenad innan vi tar frukost alltså. Solen skiner och den lilla fiskebyn, och turistattraktionen, börjar vakna. När vi kommit in vid hamnen, båthusen och det lilla centrumet så hittar vi bageriet. Utan för står vår nya österrikiska väns cykel. David vill att vi väntar på honom för han skulle så gärna vilja h a ett kort på honom. Vi sitter på bänken utanför och väntar när någon knackar på rutan inifrån. Det är vår vän som glatt vinkar in oss!! Vi går in, en liten stuga, bageri, och där står han tillsammans med tvåtjejer glatt knådande en bulldeg: han är otrolig!! Flickorna säger på vår fråga att det inte händer ofta att gästerna hjälper till mer än så där en gång vartannat år!! Självklart kommer han att få några bullar av dem!! Vi går dit igen innan vi åker och köper två kanelbullar, svenska eller norska, vet inte. Hon som bakade kom från Göteborg tidigare, men sa att det var norska bullar! Vi tyckte allt att det smakade som svenska kanelbullar!!
På kvällen har vi hittat en fantastiskt fin plats där vi tänker titta på midnattssolen. Vi får sällskap av två andra vw-bussar från Polen. Konstigt men ”tycke” uppstod direkt pga de gamla bussarna… Vi pratade och hade en jättetrevlig men blåsig kväll! Solen stod högt på himlen och vi lyckades hållas oss vakna ända till 24.00. och till och med till 01 för att vara riktigt säkra att vi sett midnattsolen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar