Sommaren 2009

VI SER FRAM EMOT VÅR SEMESTER NU!
VI BÖRJAR MED "LILLSEMESTERN". EN TUR SÖDERUT I VÅRT VACKRA LAND FÖR ATT HÄLSA PÅ SLÄKT, VÄNNER OCH BESÖKA NYHEM!
I JULI BLIR DET "STORSEMESTERN". DÅ STÄLLER VI KOSAN NORRUTT MOT NORGE, NORDKAP OCH ÅKER GENOM FINLAND HEM. VI NUTER AV ALLT, BESÖKER VÄNNER OCH GAMLA KÄNDA BOPLATSER OCH SIST MEN INTE MINST, ÄR VI BJUDNA PÅ BRÖLLOP I ÖVIK !


lördag 18 juli 2009

LITE KULTUR OXÅ!

Vi lämnar vår fina plats vid niotiden och fortsätter E45:an. Vi stannar till i Gällivare bl. a och där handlar vi och äter en pizza. Vi åker en sväng upp på Dundret också och där tar vi vårt em. fika. Sen har vi varit riktigt kulturella för en gång skull (om det nu är så viktigt) och besökt Porjus kraftverk, tagit lite broschyrer att läsa och även åkt upp och tittat på platsen där den sk. kraftverksbyn, Harsprånget låg en gång i tiden. Kommunen har satt upp skyltar där de olika gatorna gått och även skrivit var olika butiker, post tvättstuga etc. har legat. En stor tavla finns där man kan se precis hur byn var uppbyggd och även namnen på de som bott där. Några bilder finns också med. Detta för att lämna efter sig, bevara, en del av den historia som ändå är en viktig del för Sverige och industrialismen. Alltid lite intressant, särskilt för David, eftersom Jonas arbetat stor del vid olika kraftverk, och David själv som barn upplevt det livet.
Nu står vi strax norr om Jokkmokk på en jättefin plats vid Lilla Luleälven. Vi är inte ensamma här men fick en egen liten hörna längst in. Solen står högt på himlen fast klockan är 20.30. kanske kan det bli midnattssol ikväll igen….
Idag har vi kört 29 mil och färdtid 5 timmar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar