Sommaren 2009

VI SER FRAM EMOT VÅR SEMESTER NU!
VI BÖRJAR MED "LILLSEMESTERN". EN TUR SÖDERUT I VÅRT VACKRA LAND FÖR ATT HÄLSA PÅ SLÄKT, VÄNNER OCH BESÖKA NYHEM!
I JULI BLIR DET "STORSEMESTERN". DÅ STÄLLER VI KOSAN NORRUTT MOT NORGE, NORDKAP OCH ÅKER GENOM FINLAND HEM. VI NUTER AV ALLT, BESÖKER VÄNNER OCH GAMLA KÄNDA BOPLATSER OCH SIST MEN INTE MINST, ÄR VI BJUDNA PÅ BRÖLLOP I ÖVIK !


söndag 5 juli 2009

NORDTRÖNDELAG

Frukost vid 9 tiden. En frukost som höll på till nästa till 12.00. Det är nog den längst frukost som jag ätit någon gång… men kanske det är så ”på landet”? I stan hinner man inte det. Men onekligen skönt och känndes toppen att inte behöva stressa! Vi har ju semester vetja. Från Gäddede åkte vi mot Stora Blåsjön och in i Norge vid Rörvik. Vi har stannat uppe på fjället och slöat och solat och sovit, sen åt vi lunch precis vid ingången till NordTröndelag.
Vi står där och lagar vår middag och flera andra har stannat och åker omkring oss. Det finns nämligen både turistinfo och toa och cafe där vi stannat. En hålländskregistrerad bil stannar bredvid och David sägr att:” mannen tar kort på bussen! Och på vår web.adress” Jag tittar fram bakom luckan och tänker att de kanske vill prata med oss… vore ju trevligt. Men frun vänder bort blicken och ”ser mig inte”… Märkligt! Bussen är det intressanta, men att prata med oss och kanske ställa lite frågor och så,,, näää. Försöker hitta en förklaring för att få koncensus i det hela… hon känner sig besvärad av att mannen är så nyfiken, hon kanske inte alls är intresserad eller hon kan inte engelska och är rädd att jag ska säga något… tja, så kan det vara förståss. Men visst är det lite typiskt oss människor ibland?! Vi är intresserade men bara på avstånd! För tänk om det skulle bli föööör närgånget och vi skulle måsta prata med varandra… Nå, maten var god, korvgryta, med potatis, och sallad med feta ost!! Vi har nu rullat ytterligare några mil och står vi Svenningdalälva och ska sova i natt. Det är allt lite knottigt ocså vi har fått stänga dörren nu, men inte ett moln på himlen och ljum och skön kväll. ”grannbilen” grillar så det kittlar smamlökarna våra men får oss blir det te och en tunnbrödsmacka.

1 kommentar:

  1. Trevligt det låter! Vi kommer att göra en liten kortare Norge resa nästa vecka med avslut i Trondheim. Sen åker vi in österut för att stanna till i Östersund hos Josef och Eva-Lena innan vi åker söderut mot Brålanda! Men jag antar att ni inte är hemma då? Trevlig dekal ni har fixat till!

    //Anton

    SvaraRadera