Sommaren 2009

VI SER FRAM EMOT VÅR SEMESTER NU!
VI BÖRJAR MED "LILLSEMESTERN". EN TUR SÖDERUT I VÅRT VACKRA LAND FÖR ATT HÄLSA PÅ SLÄKT, VÄNNER OCH BESÖKA NYHEM!
I JULI BLIR DET "STORSEMESTERN". DÅ STÄLLER VI KOSAN NORRUTT MOT NORGE, NORDKAP OCH ÅKER GENOM FINLAND HEM. VI NUTER AV ALLT, BESÖKER VÄNNER OCH GAMLA KÄNDA BOPLATSER OCH SIST MEN INTE MINST, ÄR VI BJUDNA PÅ BRÖLLOP I ÖVIK !


tisdag 14 juli 2009

HAN ÄR HACK I HÄL PÅ OSS!!

Sovit gott och länge idag… jag vaknade efter nio ngn gång och somnade om igen men vid 10.30 var vi uppe i alla fall.
Sen frukost och slöar i bussen. Det är disigt idag och det regnar en hel del till och från. Dimman tjocknar och sen helt plötsligt så har den lyft sig lite igen. Vi går in i ”huset” ser en fantastisk natur/panorama film över de olika årstiderna här på Nordkap. Vi har datorn med oss och sätter oss efteråt och ska lägga in lite bilder och då! Säger David: ”är det inte cyklisten” och visst är det han!! Jag ropar på honom och han blir jätteglad att se oss! Han har precis kommit och ser lite blöt och andfådd ut. Men är det konstigt tro. Han har dagen innan cyklat 30 mil!! Var uppe och tog kort på midnattssolen och sen sovit fyra timmar innan det börjar regna och han cyklar vidare till Honningsvåg. Sen har han idag cyklat det ca 33 km hit i regn och rusk och mycket uppför och nerför! Vet inte vad jag ska säga men David och jag tyckte att VI gjort en prestation som åkt 35 mil igår… med vår buss?!?! och behöver vila oss idag.
Vi fick en trevlig em , han bjöd oss på kaffe i Cafeet, vi pratade så gott det gick med händer och fötter och mycket uppfinningsrikedom, bytte adresser och email. Han hälsade oss välkomna att hälsa på honom och hans fru när vi kommer till Österrike!
Måste tillägga om inte det tidigare känns som tillräckligt… 2005 och 2007 gjorde han samma resa från Österrike till Nordkap också på sin cykel! Gör om det om ni kan!! Med en ålder på 67!! Vi tyckte allt lite synd om honom att det var disigt och regn men det verkade inte bekomma honom. Han skulle vila idag (om vila är att cykla 66 km i denna terräng) och i övermorgon skulle han fortsätta till Kirkenes. En dags vila i Honningsvåg. Vi säger hej och önskar honom fortsatt bra resa, sen går vi ut till vår buss och vilar efter att ha konfronterats med detta energiknippe!! Men visst blir man glad över att träffa människor som utstrålar så mycket livsglädje och positivism!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar