Sommaren 2009

VI SER FRAM EMOT VÅR SEMESTER NU!
VI BÖRJAR MED "LILLSEMESTERN". EN TUR SÖDERUT I VÅRT VACKRA LAND FÖR ATT HÄLSA PÅ SLÄKT, VÄNNER OCH BESÖKA NYHEM!
I JULI BLIR DET "STORSEMESTERN". DÅ STÄLLER VI KOSAN NORRUTT MOT NORGE, NORDKAP OCH ÅKER GENOM FINLAND HEM. VI NUTER AV ALLT, BESÖKER VÄNNER OCH GAMLA KÄNDA BOPLATSER OCH SIST MEN INTE MINST, ÄR VI BJUDNA PÅ BRÖLLOP I ÖVIK !


onsdag 15 juli 2009

MOT KARATJOK

Sovmorgon idag… tills toan öppnas i restaurangen 11.00. det är fortsatt grått och mulet och enbart 5 grader ute. Nästan så långkalsongerna behövs… När vi kommer upp till restaurangen så är där fullt med folk både inne och utanför. David pratar med en kille som jobbar där och det är visst en kryssningsbåt som gjort anhalt och besöker Nordkap idag!

Dimman ligger tät när vi lämnar Nordkap och vi ser nästan inget under en stund, men efter ett tag så klarnar det lite över vägen i alla fall. Vi åker in en sväng i Honningsvåg och vi pratar lite om vår cykel vän. Gissar att han kurar i något hus här och vilar upp för en ny strapats.
Tunneln ut till Honningsvåg är den längsta vi åkt 6870 m och 212 m under havet. Det ni! Kostar 192 NOK för bil och två personer. Jag börjar vänja mig lite vid tunnlarna och vi kom igenom denna gång också!

I Olderfjord 13 mil från Nordkap svänger vi in vid turistinformationen för att kolla om där finns trådlöst nätverk. När vi parkerar står precis framför oss en cykel med röda cykelväskor…Detta kan inte vara sant!?!??! Är det vår vän på cykel igen?? Men han skulle ju vila idag och ta det lugnt sa han.. Men helt plötsligt står han där och skrattar emot oss!! Han har alltså tagit sig 10 mil idag och har inte alls vilat. När vi frågar så säger han: ”Only rain, rain in Honnigsvåg”. Men jag undrar i mitt stilla sinne om det är bättre att sitta på en cykel i regn? Verkar så. Vi skiljs åt igen men vi börjar undra om det är lönt att säga hejdå till honom, men vi gör ett försök och än har vi inte sett honom…
Vi har stannat för natten i Karasjok på en camping.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar