Sommaren 2009

VI SER FRAM EMOT VÅR SEMESTER NU!
VI BÖRJAR MED "LILLSEMESTERN". EN TUR SÖDERUT I VÅRT VACKRA LAND FÖR ATT HÄLSA PÅ SLÄKT, VÄNNER OCH BESÖKA NYHEM!
I JULI BLIR DET "STORSEMESTERN". DÅ STÄLLER VI KOSAN NORRUTT MOT NORGE, NORDKAP OCH ÅKER GENOM FINLAND HEM. VI NUTER AV ALLT, BESÖKER VÄNNER OCH GAMLA KÄNDA BOPLATSER OCH SIST MEN INTE MINST, ÄR VI BJUDNA PÅ BRÖLLOP I ÖVIK !


tisdag 7 juli 2009

FÄRSK TORSK OCH LOFTEN

Dagarna har bestått av många små pauser och många fantastiska vyer. Vid elvakaffet hade vi ett tyskt par som grannar. Mannen kommer gående och har varit ute på fisketur! Han visar stolt upp sin torsk på 4,2 kilo och 90 cm lång!! Vi blev något imponerade och efter lite prat så kommer de med två fina bitar fisk till oss! Lunchen är räddad idag. Och en utmärkt sådan, färsk nystekt torsk, potatis sallad och cremefraiche sås!!!



Nu har vi snirklat oss ända till Å, det är så långt ner man kan komma på Lofoten! Vi har träffat flera trevliga människor som är nyfikna på vår buss. En äldre man( 60+) har vi pratat med som cyklat ändå från Österrike på tre veckor!! Han ska var ute i två månader och även till Nordkap, och ner genom Finland och Sverige… han sa att han brukade cykla 20 mil om dagen…. Och det är vad vi tar oss fram med bilen…. En riktig hurtbulle, glad och positiv!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar