Sommaren 2009

VI SER FRAM EMOT VÅR SEMESTER NU!
VI BÖRJAR MED "LILLSEMESTERN". EN TUR SÖDERUT I VÅRT VACKRA LAND FÖR ATT HÄLSA PÅ SLÄKT, VÄNNER OCH BESÖKA NYHEM!
I JULI BLIR DET "STORSEMESTERN". DÅ STÄLLER VI KOSAN NORRUTT MOT NORGE, NORDKAP OCH ÅKER GENOM FINLAND HEM. VI NUTER AV ALLT, BESÖKER VÄNNER OCH GAMLA KÄNDA BOPLATSER OCH SIST MEN INTE MINST, ÄR VI BJUDNA PÅ BRÖLLOP I ÖVIK !


måndag 13 juli 2009

NORDKAP!!



Vi lämnar vår fina sovplats och ställer kosan vidare mot Nordkap. Vädret jättefint och vi bestämmer att vi kanske ska åka hela vägen till Nordkap för att vara säkra på att få fint väder.
Vi kommer ut vid 19.00 tiden och parkeringen är full med bussar och bilar och vädret är toppen!
Nu sitter vi ute på Nordkapklippan, fast vid bussen. Vi har nått målet, eller del målet, för denna resa och nu vänder vi kosan söderut igen om några dagar. Det är strålande sol och har varit upp till 25 gr. Klockan är 23.15 och 15 gr med blåst. Vi lyckades få första parkett, med utsikt över vattnet och solen! Det står bilar i 3-4 rader. Det kommer flera 1000 personer varje dag, som mest har det varit 6000.
Natten bli lång och ljus och vi kommer i säng vid ca 01.30 eftersom vi vill ta kort både kl. 24 och 01 för att vara säkra på att vi verkligen har fångat midnattssolen. Som grannar har vi ett tyskt par som har en LT 35 som de själva inrett. De hade rest med bilen bl.a i Canada i tre månader och till Marocko.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar